Blog - Kuchnia
Wyświetlono rezultaty 1-1 z 1.
Wołowina po burgundzku
14-02-2007 17:54
0
Komentarze: 1W działach: Kuchnia
Lubię gotować. Im bardziej skomplikowane danie tym lepiej. Mam dla Was taki oto mały przepis, który właśnie się dusi na patelni. Jest czasochłonny ale warty zachodu.
1 kg rozbratla, karkówki lub rumsztyku,
1 cebula,
1 marchewka,
2 ząbki czosnku (obrane),
2 łyżki maki (może być jedna jeśli ktoś nie przepada),
250 ml wytrawnego, czerwonego wina (resztę wypijamy podczas gotowania),
250 ml bulionu (może być z kostki),
50 ml koniaku (reszty proponuję nie wypijać),
sol, pieprz,
1/2 łyżeczki tymianku,
bouquet garni (świeża pietruszka, ziarna pieprzu, tymianek (najlepiej świeży) i liście laurowe zawi...