Blog - Kuchnia

Wyświetlono rezultaty 1-1 z 1.

Wołowina po burgundzku

14-02-2007 17:54
0
Komentarze: 1
W działach: Kuchnia
Wołowina po burgundzku
Lubię gotować. Im bardziej skomplikowane danie tym lepiej. Mam dla Was taki oto mały przepis, który właśnie się dusi na patelni. Jest czasochłonny ale warty zachodu. 1 kg rozbratla, karkówki lub rumsztyku, 1 cebula, 1 marchewka, 2 ząbki czosnku (obrane), 2 łyżki maki (może być jedna jeśli ktoś nie przepada), 250 ml wytrawnego, czerwonego wina (resztę wypijamy podczas gotowania), 250 ml bulionu (może być z kostki), 50 ml koniaku (reszty proponuję nie wypijać), sol, pieprz, 1/2 łyżeczki tymianku, bouquet garni (świeża pietruszka, ziarna pieprzu, tymianek (najlepiej świeży) i liście laurowe zawi...